top of page

Edelstenen...

... bestaan uit twee of drie mineralen, de kleur van de steen wordt hierdoor ook bepaald. Edelstenen werken in op ons energetisch systeem. Hoe ze inwerken is per steen weer anders. Zo werken heldere stenen  (bergkristal) in op de geest en en stenen die doorschijnen (rozenkwarts) werken op het gevoel. Dichte stenen werken in op het lichaam, deze hebben dus een aardende werking. De kleuren en ook vormen van de steen hebben allemaal hun betekenis en hun eigeninwerking voor jou. 

 

Edelstenen zijn ondersteunend voor je energetisch systeem, maar ook voor meditatie, concentratie of ontspanning. Ze zijn overal inzetbaar voor en voor elke emotie, gedachte, klacht of situatie is wel een passende steen. 

 

Een edelsteen kies je intuïtief. Je kunt natuurlijk een keuze maken op basis van hun werking maar je kunt ook op gevoel een steen uitkiezen (dit werkt erg goed bij kinderen!). De steen met de meeste aantrekkingskracht kun je bij je nemen en als het je een goed gevoel (warm gevoel) geeft dan is deze voor jou. Het kan dan ook heel interessant zijn om hun beschrijving erbij te nemen en te lezen wat je nu eigenlijk gekozen hebt, maar dit hoeft natuurlijk niet. 

 


 

... zijn essentiele oliën van extracten van plantenbloemen en kruiden. Door distillatie, stoom of water worden de aroma's gewonnen en gemengd met een basis olie. Hieruit ontstaat
de bekende etherische olie met de natuurlijke geur en smaak van hun bron. 

 

Etherische oliën...

Etherische olien, ofwel de geuren daarvan geven seintjes aan je hormonale centra in je hersenen via de duizenden reukepitheelcellen van je neus. Zo hebben ze invloed op je gevoel en stemming. Ook kunnen ze je beleving van een ervaring vergroten (bijvoorbeeld je herinnering als je pas gemaaid gras ruikt) en heel ondersteunend werken bij alle energetische processen van je lichaam en energielichamen. 

Je kunt een olie uitkiezen op basis van geur (welke je aanspreekt/lekker vindt) of op basis van werking. Zo heeft iedere plant, bloem of kruid weer zijn eigen specifieke inwerking. Het is ook heel goed mogelijk om verschillende olien te combineren om zo jouw eigen blend te maken. 

Edelstenen en etherische olien werken en ondersteunen altijd! Of iemand er nu erg voor openstaat of niet. Of je verschil merkt en voelt, dat ligt wel aan je eigen gevoeligheid hierin.  

Toepassing edelstenen

Toepassing etherische olien

Toepassingen edelstenen en olien

Dragen als sieraad

Dragen op het lichaam/klachtpunt

In waterfles voor vitaal water

Onder of naast je bed

In de woon/werkruimtes ter ondersteuning

Huidverzorging

In een aromabrander

IN een diffuser 

Schoonmaak- / wasmiddel

Als parfum

Edelstenen en etherische olien

Image by 🇸🇮 Janko Ferlič
Ook
heel 
goed 
voor 
kinderen!
bottom of page