top of page

Speciaal voor kinderen! 

Kinderen, de meest bijzondere spiegels van onszelf. Wat zijn ze krachtig en intens! Maar wat als er moeilijkheden ontstaan, in gedrag of ontwikkeling? Dan komen we voor flinke uitdagingen te staan en met de intensie om echt alles voor je kind te willen doen vergeet je wel eens jezelf (je haalt jezelf uit de verbinding) en ligt de focus op je kind. Vaak 'schieten' we ook in ons hoofd en raakt de verbinding met je kind even uit balans. Maar het is juist die verbinding, dat contact, dat zo ontzettend belangrijk is om erachter te komen welke emotie achter het gedrag schuilgaat. Of ze nu druk, onrustig, schreeuwerig, huilerig, drammerig of wat dan ook zijn, er zit ALTIJD een emotie achter......

WENDY 5 HR.jpg

Waarom coachen?

In deze maatschappij van nu hebben alle mensen te maken met veel prikkels. Er is heel veel informatie beschikbaar en steeds minder tijd om het te werken (lijkt wel). Veel kinderen ervaren hierdoor een 'vol hoofd'. Hierdoor kunnen kinderen heel onrustig worden, slecht concentreren en ook heftige gevoelens als angst, verdriet en boosheid ervaren. 

Het is natuurlijk erg lastig voor kinderen om hiermee om te gaan (volwassenen vinden dat vaak al moeilijk), kinderen leggen het bij de ander (projectie) "jij doet altijd..." of ze kroppen het op om het op een ander moment eruit te gooien. 

Hoe fijn zou het zijn als je kind hier wat beter mee leert omgaan, dat hij of zij zou aanvoelen dat het emmertje vol begint te lopen en dat er een actie nodig is om om te gaan met de situatie. Dit heeft te maken met het zelfvertrouwen, de overtuiging dat je kind het wel kan. 

De magie van de paarden..

Om dit te kunnen ervaren en oefenen zijn paarden de beste maatjes. Ze oordelen niet, nemen het kind zoals het is en paarden reageren op hun lichaamstaal. Paarden verwachten ook niets. Door hun subtiele manier van waarnemen is er zelfs een communicatie tussen kind en paard bij kinderen die het heel moeilijk vinden. Dit maakt de paarden in een kindercoachsessie zo ongelooflijk belangrijk. 

WENDY 6 WEB.jpg
Ontprikkeling is de basis

Aan de basis van alle ontwikkelingen staat ontspanning. Zonder ontspanning zal er geen verandering optreden, sterker nog, stress vertroebelt onze geest. Hoe kan een kind nou contact maken met zichzelf en anderen om hem heen als het voortdurend in een staat van stress (of actie) staat? Ditzelfde geldt ook voor jou als ouders en jullie als gezinssysteem. 

Tarief 60 min

€ 25,-

Stel je voor....

...dat er een plek is waar je geregeld naar toe kan gaan. Waar je kind zich kan uiten als dat hij of zij dat nodig vindt en waar er geen verwachtingen en oordelen zijn. Even een uurtje of twee ertussenuit en tot jezelf komen of juist even samen zijn? 

Samen met de paarden? Dat mag.

Alleen met de paarden? Dat mag. 

Een activiteit met de paarden? Dat mag. 

Ontspannen op het paard? Dat mag.

Even zonder paard, maar met hond? Dat is ook goed. 

Niets doen. Even zijn. Dat mag

Tijdsbestek. Dat is aan jou ;)

Die plek is er namelijk. Bij ons, tussen de paarden. Kom je ook? 
bottom of page