top of page
Slapend veulen.jpg
Ontwerp zonder titel (7) - Bewerkt.png

Hoe ontspannen we?

Je denkt misschien als eerste aan 'gedachten loslaten', maar dit is op zich al een opdracht aan het lichaam waar een klein moeten in ligt verscholen. Moeten = stress dus begint het ontspannen niet met loslaten van een en ander. Het start met ruimte maken om te kunnen ontspannen. 

Je merkt vast wel eens dat je in de natuur, of bij de dieren makkelijker ontspant. Dit komt doordat het inwerkt op je natuurlijke staat. Ons lichaam wil altijd graag naar die staat (van ontspanning) terug. Misschien is het je opgevallen dat je begint te zuchten of te gapen als je begint te ontspannen? Dit komt omdat je cellen de zuurstof nodig hebben om zich te ontdoen van de stress. Zodra je cellen voldoende zuurstof hebben gaat je lichaam ontspannen, dit start bij je zenuwstelsel. Je ademhaling wordt dieper en trager en in je organen vindt ook ontspanning plaats. Je komt letterlijk en figuurlijk even tot jezelf. In deze vertraging zullen je gedachten ook vertragen, minder worden of zelfs verdwijnen. 

En dan begin je te voelen, (pijnlijke plekken?), te ervaren (wat doet dit met mij?) en ontstaat de nieuwsgierigheid naar; 'wat kan ik doen om te genezen?'

Soms ervaren we meerdere klachten/problemen want meestal heeft het te maken met meerdere delen van onszelf, maar je mag er op vertrouwen dat jij, je lichaam, heel goed weet wat er als eerst genezen moet worden. 

Ontspanning

Welke weg je ook graag wil bewandelen, die van genezing of ontwikkeling, alles begint met ontspannen. Je lichaam is heel goed in staat om zich te ontdoen van de opgebouwde spanning, mits het daarvoor de tijd (en rust) krijgt. Dit is een heel bijzonder samenspel van fysieke ontspanning, mentale ontspanning en diepte ontspanning. Maar als je deze spanning niet meer los kunt laten gaat je zenuwstelsel (en nog meer functies van je lichaam!) in een overdrive en ontstaan klachten en zelfs ziekte. 

Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je bent

Omdat je klachten en of ziekte je belemmeren en ga je op zoek naar de oplossing, misschien in therapie of 'je zoekt' het op een andere manier. Maar je hoeft de oplossing niet buiten jezelf te zoeken, want zodra je lichaam en geest weer kunnen ontspannen zul je merken dat de antwoorden zich aandragen. 

Slapend veulen.jpg

Wat bied ik aan ter ontspanning?

Image by Daniel Krueger

RUST

Image by Leon Ephraïm

RUIMTE

WENDY 15 WEB.jpg

PAARD

Op mijn unieke locatie vlakbij het prachtige natuur gebied het Geestmerambacht, combineer ik de drie belangrijke elementen ter ontspanning. Natuur, paarden en ruimte. Niets moet, en veel mag. Het stuk land dat hiervoor geschikt is, bied heel veel privacy omdat het tussen weiland en uitlaatstuk voor honden ligt en geen mensen komen. De opkomende zon en ondergaande zon is heel goed te aanschouwen, dat maakt een onstspanningssessie op specieke tijden (opkomende/ondergaande zon) heel bijzonder! 

Welke mogelijkheden zijn er? 

Voor volwassenen en kinderen! 

WENDY 2 HR.jpg

Rust ,ruimte en een paard even voor jezelf.

In een vooraf gesproken tijdsbestek heb je de locatie even voor jezelf. De paarden worden vooraf in de paddock gezet door mij en op de picknicktafel staat de thee klaar. Je kunt dan even tot jezelf komen en de paarden aaien, in hun bijzijn verkeren of op een afstand genieten van hun grootsheid.  

WENDY 15 WEB.jpg

Ontspannen met paarden, met begeleiding

Misschien vindt je het nog een beetje spannend, zo alleen met de paarden of lukt het ontspannen maar niet? Samen gaan we ervoor zorgen dat je je lichaam de ruimte geeft om te kunnen ontspannen. De invulling hiervan bespreken we vooraf (paard poetsen, alleen thee drinken, mijn rol) en tijdens jouw moment ben ik er voor je. Wil je kletsen, een diep gesprek of ben ik alleen bij je omdat het steun geeft? Alles is goed en bespreekbaar. 

WENDY 5 WEB.jpg

Omgaan met paarden (met begeleiding)

Kun jij goed ontspannen als je bezig bent, dus je lichaam fysiek in beweging zetten? Dan past deze sessie goed bij jou. De verschillende activiteiten met paarden zijn hierbij mogelijk:

- Paard borstelen

- Wandelen met het paard

- Grondwerk met het paard (in de paddock een activiteit/opdracht uitvoeren)

Tarief 90 min

€ 20,-

Tarief 60 min

€ 25,-

Tarief 60 min

€ 25,-

WENDY 12 WEB.jpg

Bijzonder geschikt voor kinderen die even wat ruimte nodig hebben! 

Mijn wens, mijn visie....

Elke dag ben ik tussen mijn paarden en voel ik een rijkdom op aarde. In contact met mijzelf, in verbinding met de paarden en natuur kan ik bergen verzetten en toch enorm ontspannen thuis komen. Precies dit gevoel wil ik zo graag delen. Naast dat ik het coachen met paarden echt geweldig vind, wil ik ook iets bieden aan mensen en kinderen/gezinnen die juist even tot rust willen komen. Soms in de hectiek van alledag vergeten we wel eens stil te staan, als ouders, als persoon en als kind! 

Omdat ik het voor IEDEREEN toegankelijk wil maken is het tarief voor de sessies heel laag. Dit is een bewuste keuze en mijn bijdrage aan een betere wereld in alle chaos waarin we ons nu bevinden. 

bottom of page