top of page

Kinderen, de meest bijzondere spiegels van onszelf. Wat zijn ze krachtig en intens! Maar wat als er moeilijkheden ontstaan, in gedrag of ontwikkeling? Dan komen we voor flinke uitdagingen te staan en met de intensie om echt alles voor je kind te willen doen vergeet je wel eens jezelf (je haalt jezelf uit de verbinding) en ligt de focus op je kind. Vaak 'schieten' we ook in ons hoofd en raakt de verbinding met je kind even uit balans. Maar het is juist die verbinding, dat contact, dat zo ontzettend belangrijk is om erachter te komen welke emotie achter het gedrag schuilgaat. Of ze nu druk, onrustig, schreeuwerig, huilerig, drammerig of wat dan ook zijn, er zit ALTIJD een emotie achter...... Wil je ontdekken wat je kind je werkelijk vertelt?
 

Van ontspanning 

Naar verbinding

Is je kind vaak onrustig, wiebelig of nerveus? En uit zich dat in gedrag wat niet fijn is voor beiden? Dan kan dit zijn omdat je kind niet genoeg kan ontspannen. Ons lichaam kan heel goed omgaan met spanning, mits daarna maar ontspanning volgt. Kinderen ontspannen niet bewust, ze ervaren, spelen, maken plezier, bewegen of knuffelen (en huilen, zo krachtig middel!) en raken zo de spanning weer kwijt. Maar soms lukt niet doordat er gewoonweg teveel prikkels zijn of spanning is of omdat het kind door andere factoren niet voldoende in staat is om te ontspannen. Laat je kind daarom even heerlijk ontspannen! Zie hieronder voor de mogelijkheden. 

 

En dan is daar het moment. Je kind is ontspannen aan het spelen en noemt op wat ze de vorige dag heeft meegemaakt. Een flinke ruzie met kwetsende woorden. Dan valt het kwartje, je ziet nu waar haar gedrag vanmorgen vandaan kwam, haar frustratie van de dag daarvoor kwam er als een wervelwind uit vanochtend bij de meest veilige persoon die ze kent. Als een vurige draak stond ze schreeuwend tegenover je, om je vervolgens met verbazing (of verdriet) achter te laten. 


 

Laten we dan samen kijken wat de emotie achter het gedrag is tijdens een energetisch consult waarin we op zoek gaan naar jullie verbinding. Ontdekken wat je kind je probeert te vertellen en voelen wat er werkelijk toe doet, de liefde die jullie als eerste gebonden heeft. 
 

Herkenbaar?


 

Prikkelverwerking

Ontspannen met de paarden

Ontspannen met de paarden

Een ronde door de stallen, het aaien van de paarden, borstelen en gewoon even lekker 'zijn'. Misschien wel even op een paard zitten en genieten. Niets moet, alles mag. 

Speciaal voor kinderen werk ik samen met mijn allerbeste collega Harvey. Met zijn lieve ogen, zachte vacht en engelengeduld laat hij kinderen helemaal ontspannen gewoon omdat ze plezier hebben, genieten en zichzelf kunnen zijn. Er zijn mogelijkheden voor naast Harvey en om te rijden. Klik op onderstaande pagina voor meer informatie over EquiMore. 


 

Ervaar de spiegeling en kracht van paarden...

Access Bars techniek

Access Bars is een techniek waarbij door lichte aanraking op het hoofd (verschillende punten) oude energie/stress wordt losgelaten en er rust ontstaat in het hoofd. Deze techniek werkt bijzonder goed bij kinderen en de meeste kinderen voelen zich lichter en vrolijker na een sessie. Omdat kinderen veel meer open staan dan volwassenen gaat deze sessie ook sneller dan bij volwassenen. Klik op onderstaande pagina om meer te leren over deze geweldige techniek (overigens ook voor volwassenen!)

 

Meer rust en ontspanning in het hoofd..

Energetisch consult ouder & kind.

Als medium kan ik mij afstemmen op de energie van je kind, zo kan ik contact maken met datgeen wat er bij het kind speelt. Dit kunnen vastzittende emoties, negatieve gedachten of traumatische ervaringen zijn. Het kind stuurt hierin en laat komen wat als eerste gehoord mag worden. Dit gebeurt energetisch dus je kind kan even lekker spelen in de praktijk of eventueel thuisblijven. Bijzonder geschikt voor wanneer je kind laat zien dat er wat aan de hand is, maar dit niet onder woorden kan brengen. 

 

Voor contact met alles om ons heen....

Kinderen & spiritualiteit

Kinderen staan nog heel erg in verbinding met zichzelf, voelen heel puur en communiceren vanuit deze verbinding. Ze snappen niet wat incongruentie is en leren dat van volwassen. Helaas zijn volwassen goed in staat om wel te voelen dat ze bang zijn, maar daarop met kracht of ratio reageren en 'over hun angst' heen stappen. Net als met dieren (die hier ook sterk op reageren!) 

Spiritualiteit is niets meer of minder dan contact maken met jouzelf en de anderen. Of verbinding maken. En kinderen doen dat al vanzelf. Dit is ook waarom een Access Bars behandeling veel sneller gaat dan bij volwassenen of wanneer we een afstemming (= contact maken met de andere energie) maken ik dat via een van de ouders doe. 
 

Edelstenen

Edelstenen & etherische olieen

Juist omdat kinderen nog zo dicht bij zichzelf staan hebben edelstenen en etherische olieen een fantastische uitwerking op ze. Edelstenen hebben allemaal hun eigen manier van ondersteunen en het werkt het beste als het kind zelf zijn of haar 'eigen' stenen uitkiezen. Gewoon instictief (of intuitief). Ook heel erg leuk om als kado te geven!  Etherische olieen zorgen voor een geurbeleving en gelijktijdig hebben de geuren een bepaalde frequentie wat heel heilzaam is voor lichaam en geest. Kinderen kunnen heel veel baat hebben bij een door hun uitgekozen olie of edelsteen. 

Etherische olieen

Tot slot nog even dit lieve ouder. Mocht je je weg naar mij hebben gevonden omdat je het even niet meer weet met het gedrag van je kind? Of de situatie thuis wordt er maar niet beter op? Weet dan dat het probleem niet alleen je kind betreft. Problemen met kinderen hebben te maken met het hele familiesysteem, het gezin waarbij de ouders een heel prominente rol spelen. Daarom zal ik ook altijd eerst het gesprek aangaan met jouw als ouder. 

Ondersteuning en begeleiding naar ontspanning. Dit is wat ik kan bieden aan kinderen binnen mijn praktijk en ook met heel veel liefde en passie doe, want voordat er groei en ontwikkeling (bewustwording) plaatsvindt komt altijd eerst ontspanning!


 

bottom of page