top of page
  • Facebook
  • Instagram

PROFESSIONALITEIT & ERKENNING

Professionaliteit heb ik hoog in het vaandel staan. Aan de ene kant omdat ik het belangrijk dat ik dan het beste kan bieden aan al mijn klanten, aan de andere kant omdat erkenningen er ook voor zorgen dat diploma's en portfolio's ook worden erkend door de beroepsorganisaties. Dit is waardering en erkenning voor mijzelf. Ik ben ook trots op mijn toetreding als alternatief zorgaanbieder bij de beroepsorganisaties. Daarnaast ben ik al wat langer ondernemer in verschillende bedrijven (zelfstandig boekhouder, gastouder en eigenaresse kleine manege) geweest en heb ik ervaren wat het belang is van verzekeren (zeker als we met paarden werken!) een goede boekhouding, marketing en klantenbinding. 

Collectief Alternatieve Therapeuten

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT) en ook bij Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten (GAT). Deze beroepsvereniging staat echt voor de professionalisering binnen de alternatieve zorg en bied veel mogelijkheden op het gebied van bijscholing, kennis up to date houden en intervisies en vernieuwingen. 

Collectief Alternatieve Therapeuten
Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten (GAT)

Spirituele Nationale Unie

Spirituele Nationale Unie

Ik ben ook aangesloten bij de beroepsvereniging Spirituele Unie, dat is een verbond van mediums, spiritueel werker en luisterkindwerkers. Zij streven ernaar om spiritualiteit en reguliere geneeskunde samen te laten komen in een holistische visie zodat de mens als geheel behandeld kan worden. 

NIBIG

Wet Toetreding Zorgaanbieders

Vanaf 1 januari 2022 treed de Wet Toetreding Zorgaanbieders (WTza) in werking wat inhoudt dat we met name zorgdossiers moeten gaan bijhouden en een dossier aanleggen waarin we onze eigen opleidingsplan/bijscholingsplan vastleggen en monitoren. Daarom werk ik ook met een clientsysteem waarin ik per klant een dossier bijhoudt. Uiteraard ben je als klant eigenaar van het dossier en kun je ten alle tijde mij vragen om het dossier te verwijderen. Ik zal dan alleen om een schriftelijke bevestiging vragen dat je mij dit verzoek hebt gegeven. 

En wat ik nog wel het meest belangrijk vind....

binnen de professionalisering is weten dat we nog steeds niet weten. Open blijven staan voor nieuwe technieken, ervaring en informatie zorgt ervoor dat we nieuwsgierig blijven, ontwikkelen en niet vast komen te zitten in onze eigen vergaarde kennis. Ik ben mij heel erg bewust van de kaders waarbinnen ik de zorg kan verlenen, maar soms kan het gebeuren dat we buiten deze kaders treden door ernstig trauma of problematiek. Op dat moment zal ik dit ook kenbaar maken en waar mogelijk je verder ondersteunen in het vinden van de juiste hulp. De zorg die ik kan bieden kan in een samenwerking/toestemming van de andere zorgaanbieder blijven bestaan of tijdelijk even on hold gezet worden.  Dit is bespreekbaar. Ik ben bezig met het creeren van een netwerk van zorgaanbieder om mij heen zodat we goed kunnen samenwerken. Zodra dit netwerk van kracht is zal ik het op mijn website vermelden. 

bottom of page