• Facebook
  • Instagram

HOLISTISCH COACHING

Wat is holistisch coaching?

Wat houdt jou tegen? Welke overtuiging, beperkende gedachte of blokkade zorgt ervoor dat jij niet kunt zijn wie je bent? Met holistisch coachen werken we vooral met dit onbewuste (de bekende ijsberg onder water)

Bij coaching draait het om bewust worden van wie je bent en wat je voelt, je krijgt inzichten op jouw manier van handelen in dagelijkse situaties en ook welke overtuigingen (blokkades) jouw tegenhouden in het bereiken van je doelen. Je krijgt ook beter inzicht op je eigen kwaliteiten en vergroot hiermee je zelfvertrouwen omdat je meer inzicht krijgt in wie je werkelijk bent en hoe je je gedrag kunt omzetten in effectief handelen.

Holistisch coachen = coachen op het niveau van je onderbewuste.
Holistisch coachen betekent dat we dieper ingaan op jouw energie, je gevoel en je beleving. Het gaat hierbij niet om symptoombestrijding, maar juist het inzicht verkrijgen op het diepste niveau; ons onderbewuste;

Ons gedrag wordt voor 95% aangestuurd door ons onbewuste en deze basis wordt gelegd in onze kinderjaren. Onverwerkte ervaringen in de kindertijd nemen we (onbewust) mee, dit is dan ook de reden waarom je sommige emoties of gedragingen niet kunt inhouden als je getriggerd wordt. Om dit te kunnen veranderen zul je inzicht moeten krijgen in de oorzaak, het ontstaan van de blokkade.

Als in ons verleden een ervaring of trauma heeft afgespeeld kunnen we daarna een patroon van denken creëren. De overtuiging ‘zie je wel, ik ben niet goed genoeg’ kan in een later leven in alle situaties doorsijpelen want deze ervaring ligt opgeslagen in ons energiesysteem, ons denken. Dit noemen we blokkades. De (levens)energie kan letterlijk niet meer stromen en zet zich vast.

Doordat ik mij afstem op jouw innerlijke signalen kunnen we als we samenwerken naar de diepliggende oorzaak gaan om daar het inzicht te verkrijgen wat je nodig hebt om verder te kunnen.

holistische visie

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als eerste; een samenwerking! Coachen is samenwerken en wij zullen allebei groeien van dit proces. Jij doordat je inzichten krijgt die je niet voor mogelijk had gehouden en ik omdat ik ALTIJD leer en ontdek van elke sessie. Ik zal je begeleiden naar wie jij werkelijk bent (en je bent fantastisch, dat kan ik alvast verklappen 😉) zodat jij dit ook gaan zien (inzicht), gaan voelen (bewust worden) en daardoor situaties gaan creëren waar je echt gelukkig van wordt.

En ben je erg geïnspireerd door spiritualiteit of het ontwikkelen van je eigen intuïtieve vermogens? Volg dan een traject om je eigen spirituele intuïtie te ontwikkelen. (Of een losse sessie waarbij je al je vragen kunt stellen die je hebt (max 212..) op het gebied van spiritualiteit & intuïtie.

En als laatste; wat ik NIET voor je kan betekenen is je genezing of het oplossen van al je klachten. Het geheim is namelijk dat alleen jij dit kunt! (onder begeleiding van deskundigen). Als ik merk dat je je eigen proces niet kunt dragen of meer hulp nodig hebt dan dat ik kan bieden zal ik dit aangeven. Dan kun je andere hulp inschakelen voor jezelf (hierbij kan ik wat ondersteuning bieden door gebruik te maken van mijn netwerk). Als het goed voelt voor je en op advies van de deskundige kunnen we onze sessies wel doorzetten; dan gaan we echt werken aan je balans; lichaam & geest.

in verbinding met elkaar

Wat kun je verwachten van een sessie?

Voorafgaand aan de sessie hebben we altijd eerst een (gratis) kennismakingsgesprek waarin we elkaar een beetje leren kennen en waar jij alvast je verhaal hebt gedaan. Dit is voor mij ook de voorbereiding op de sessie die daarna komt. 

1. In het begin

Zullen we eerst werken aan onze ontspanning. Dit kan door middel van even praten, een ronde langs de paarden (werkt heel ontspannend) of door ontspannende muziek en geurende olie. 

3. Emoties & ervaringen

Tijdens de sessie kun je emoties ervaren of inzichten krijgen die je niet had verwacht. Heling start ook met het loslaten en huilen is hier een manier van. Ik begeleid je met het ervaren van de emotie zonder er volledig in op te gaan. Samen zorgen we ervoor dat je je er niet in verliest, maar wel echt naar de kern kan. 

Een inzicht kan ook een heftig effect hebben. Een gevoel van 'het licht zien'. Hierna zullen je hersenen een een fotoreportage van alle eerdere situaties afspelen en dit kan heel overweldigend zijn. Ook daarom zit ik bij je en begeleid je hierin. 

2. De sessie

Tijdens de sessie zitten we samen in de zithoek en starten we een gesprek. Ik stem mij af op jouw energie en door vragen te stellen begeleid ik je naar je kern, je onbewuste. Je bent volkomen bewust en alert, alleen geconcentreerd op je zelf. Je bent dan even alleen in het nu en richt je aandacht op wie jij bent. 

4. De afsluiting & gronden

Zodra we allebei merken dat 'het genoeg' is geweest zal ik je begeleiden naar het hier en nu en kun je rustig even gronden. (Gronden is weer contact maken met de aarde en de energie laten afvloeien). Dit is heel belangrijk om te doen en zal je helpen om na de sessie weer in je dagelijks leven te stappen. 

Je mag een edelsteen naar keuze uitzoeken ter ondersteuning van je proces en desgewenst drinken we nog een kopje thee of koffie ter afsluiting. 

Begeleiding na de sessie

Na een sessie zul je nog meerdere keren nadenken over dat wat naar boven is gekomen of welk inzicht je hebt gekregen. Het kan een tijdje wegzakken om vervolgens in een bepaalde situatie weer terug te komen. Het is ook mogelijk dat je 'ermee bezig' blijft. Neem gerust contact op als je nog vragen hebt of even een praatje wil maken. Coachen betekent voor mij vooral begeleiding en die stopt niet na de sessie. 

Liefs Wendy