top of page
 • Facebook
 • Instagram
WvdM_Logo_zilver_RGB_edited.png

Equimore Coaching en Begeleiding is een onderdeel van Dabeau. Veel mogelijkheden in samenwerking met mijn paarden waaronder coaching, paardrijles & ontspanning voor volwassenen en kinderen. Op deze pagina kun je alle informatie hierover vinden. De website www.equimore.nl is in de maak! Je kunt mij wel volgen op facebook. 

Een samenwerking met paarden

Heb je wel eens een paard recht in zijn ogen gekeken? Niet starend of gefocused maar vol bewondering. Ontroerde je dat? Of ben je vaak overweldigd door hun krachtige uiterlijk en tevens ook hun tedere blik? Kracht en wijsheid gecombineerd met het feit dat ze in het hier en nu leven en niet veroordelen maakt dat ze voor ons mensen geweldig spiegelen. Door hun energie kun je al gevoelens ervaren die onverwacht voor je zijn, of juist heel erg laten ontspannen. Ze zijn fantastische leermeesters, de beste maatjes en geweldige collega's en dan heb ik het niet alleen over mijn eigen paarden. 

Als paardrijinstructrice was ik altijd al veel meer bezig met de basis. Het plezier van het rijden, de kennis van hoe te rijden en om te gaan met paarden en de ontspanning. Ik ervaarde al heel snel dat heel veel angst voor paarden (of paardrijden) komt door te weinig kennis of een verkeerd aangelegde basis. En dan nog maar niet te spreken over het 'omgaan met angst'. Daarom bied ik een paar mogelijkheden met inzet van paarden aan waarin we de focus leggen op ontspanning & verbinding met jezelf en het paard. 

21147005_s.jpg
$_86 (9).jpg
21147255_s.jpg
 • Facebook

Wat zijn de mogelijkheden

21147255_s.jpg

Ontspannen met het paard

Voor kinderen en volwassenen

Even je hoofd helemaal leeg maken, ontspannen door er te zijn en niets te moeten. Zet jezelf even helemaal in het hier en nu laat de verbinding met het paard maar tot stand komen. Je kunt even wandelen met het paard of aanwezig zijn in hun paddock (zandbak & stal) of het paard een borstelbeurt geven (ook als je geen ervaring hebt!). Het is allemaal goed. Deze sessie is voor jou, jouw ontspanning en wat er tijdens deze sessie gaat gebeuren is helemaal aan jou en aan het paard.. 

Voor kinderen de manier om alle prikkels van de dag te verwerken, contact te maken met zichzelf en het paard en even helemaal te kunnen zijn. In het bijzonder geschikt voor kinderen die moeite hebben met prikkelverwerking en of voor het stimuleren van sensomotorische ontwikkeling. 

Bijzonder geschikt voor kinderen of volwassenen met: 

 • Prikkelgevoeligheid

 • Concentratieproblemen

 • Burn-out(klachten)

 • Hooggevoeligheid

 • Moeite hebben met ontspanning

 • "in het hoofd blijven zitten'

 • Stress

Ook heel erg geschikt voor kinderen van 0 - 3 jaar.

Heb jij of je kind een beperking? Neem dan gerust even contact op voor de mogelijkheden. En voor overige vragen, bel of mail gerust. 

Tarief per 45 minuten 

$_86 (9).jpg

Paardrijden

Alleen mogelijk voor kinderen

Paardrijles voor kinderen met veel aandacht voor paard en kind. Ze leren de basis van het paardrijden, maar ook (dat is nog veel belangrijker) het omgaan met het paard en paardentaal. Leer op de juiste manier omgaan en kijken met je paard zodat je echt iets kunt opbouwen met je paard. 

Door mijn kennis als coach en instructeur, mijn ervaring als moeder en de liefde voor mijn paarden is deze bijzondere manier van lesgeven geschikt voor alle kinderen tot 12 jaar. 

Ook voor kinderen die al een tijdje rijden en wat extra begeleiding willen of ervoor kiezen om individueel les te krijgen. 

Bijzonder geschikt voor kinderen met: 

 • Weinig zelfvertrouwen

 • Behoefte aan een geduldige instructeur

 • Concentratieproblemen

 • Angst

 • Hooggevoeligheid

Maar vooral geschikt voor ALLE kinderen. 

Heeft je kind een fysieke beperking? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. Paardrijden ism je eigen fysiotherapeut is ook mogelijk! 

Tarief per 45 minuten 

Two of the Wild White Horses of the Camargue at the beach in the sunset, hoping for a bett

Equine Assited Coaching

Equine Assisted Coaching is een methodiek waarbij er ervarings- en oplossingsgericht wordt gewerkt. Met inzet van de paarden die altijd oordeelloos en in verbinding zullen reageren op het hier en nu. Een heel bijzondere techniek waarbij bewustwording en inzicht wordt verkregen door te werken met lichaam en geest. 

Momenteel ben ik nog in opleiding voor Equine Assited Coach en zal ik na afronding in juni doorgaan met de opleiding Equine Assited Kindercoach. 

 

COAH ZOEKT COACHEE'S 

Voor mijn eindverslag en portfolio ben ik op zoek naar mensen die het leuk zouden vinden om eens een coaching met inzet van paarden te ontvangen.

 

Lijkt het je leuk of misschien ben je wel nieuwsgierig naar het (mooiste) vak (van de wereld)? Neem dan gerust contact op! 

Tarief per 90 minuten 

Alleen mogelijk voor volwassenen (nu nog)

Voor wie? 

Voor iedereen die wat meer wil leren over paarden, hun communicatie hun gedrag en hoe we contact maken met ze

Voor alle beginnende ruiters die wat meer uitleg over de basisbeginselen van het paardrijden willen hebben

Voor mensen die wat meer ontspanning nodig hebben

Voor mensen met fysieke klachten zoals spierspanning, rugpijn, buikklachten (let op; hernia is een contraindicatie!)

Voor iedereen die wat meer contact wil maken met zichzelf, leren voelen en contact maken met anderen. 

Voor volwassenen en kinderen met beperking, die willen ontspannen met of op het paard. (vraag naar de mogelijkheden!)

21147255_s
21147255_s

press to zoom
$_86 (9)
$_86 (9)

press to zoom
23477686_s
23477686_s

press to zoom
21147255_s
21147255_s

press to zoom
1/5
$_86 (3).jpg

Harvey, 6 jaar

Dit is Harvey, mijn meest gewaardeerde collega, vriend en maatje voor het leven. 

Wil je hem ontmoeten? Neem dan gerust even contact op. 

bottom of page