top of page
  • Facebook
  • Instagram

ENERGETISCHE THERAPIE

Wat is energetische therapie? 

Therapie wil zeggen; het oplossen van (vage) fysieke klachten door middel van lichaamswerk. Energetische therapie richt zich voornamelijk om ons energetisch systeem (je 4 energetische lichamen). 

voor welke klachten energetische therapie?

Je energetische lichamen (energetisch, mentaal en spiritueel) zijn bijzonder krachtig. Je kunt je energetische lichamen kun je zien als de ware jij, wie jij werkelijk bent en waar al je mooie ideeen, wensen en inspiratie ligt opgeslagen. Deze lichamen bestaan uit pure energie en energie = beweging en wil altijd kunnen stromen. 

Energetische therapie bestaat uit verschillende behandelingen op gebied van energetisch lichaamswerk. Ik maak hierbij gebruik van onze universele levensenergie (de Chinezen noemen het Chi en de Ayurveda noemt het prana). Als er een blokkade, of disbalans optreedt in je energetisch systeem (je 4 energetische lichamen) is dit feitelijk een blokkade in een menselijke ervaring. Als we een nare ervaring opdoen in onze (vroege) jeugd zonder deze te verwerken dan kunnen wij daar overtuigingen op ontwikkelen. Deze overtuigingen (en aannames!), ofwel denkpatronen nemen we mee in ons volwassen leven en dit kun je merken aan je reactie op een bepaalde situatie. 

Energetische therapie werkt in het bijzonder voor alle soorten klachten, maar vooral voor:

- fysieke (vage) klachten 

- hoofdpijnen (en migraine)

- omgaan met hoogsensitiviteit

- stress- en burnoutklachten

- chronische klachten

Hoe verloopt een behandeling?

Tijdens een energetische behandeling ga gaan we samen op zoek naar de oorsprong van je klacht(en) in je energetisch systeem. Al je 4 lichamen hebben een sterke wisselwerking met elkaar, dus met afstemmen en contact maken gaan we samen op zoek naar de oorsprong van je klacht(en). In de psychosomatiek staat beschreven dat alle fysieke klachten een oorsprong hebben in ons energetisch systeem. Elke klacht 'staat' voor een ervaring en dat is nu net waar we naar op zoek zijn. 

Eerst zorgen we voor diepe ontspanning (nee, geen hypnose, gewoon ontspannen!) zodat je even helemaal in contact bent met je lichaam en in het hier en nu. Dan gaan we afstemmen (focussen) op de fysieke klacht. De locatie van de klacht op je lichaam hoeft niet met de oorzaak te maken te hebben, dit is de uiting. Bijvoorbeeld hoofdpijn; de fysieke uiting is in je hoofd, echter de bron zit verborgen in je tweede chakra of 'het teveel in je hoofd zitten' wat duidt op weinig contact kunnen maken met jezelf. 

Als we dan samen bij de bron, de oorsprong van je klacht(en) bent gekomen dan kunnen we daar een transformatieproces starten. Dit betekent dat we met de universele energie de blokkade oplossen door het weer te laten stromen bij je. Hierdoor kunnen oude emoties naar boven komen, om het goed te kunnen oplossen is een herbeleving van de ervaring (zonder er heel diep in te zakken, daar zorg ik voor!) essentieel en je kunt het dan letterlijk weer laten stromen door te huilen. 

Na de behandeling kun je heel veel voelen. De meeste mensen ervaren opluchting, verlichting en innerlijke rust, net naar gelang de zwaarte van de oorzaak. Even weer rust in het hoofd of een heldere blik op dagelijkse situaties; alles is mogelijk. Natuurlijk is het ook mogelijk dat er niets wordt ervaren, maar dit heb ik nog niet meegemaakt ;). 

Verschillende energetische methodes

De fysieke klacht is altijd het startpunt van energetische therapie. Hierbij kunnen we verschillende methodes inzetten zoals hieronder staan. Na ons kennismakingsgesprek heb ik al een beeld van de klacht en hebben we besproken welke methode we kunnen inzetten. Het kan ook heel goed zijn dat we ons laten leiden door de energie. Zo zouden maagklachten (moeite met verteren) ons heel goed kunnen gaan leiden naar een familiesysteem waarbij we dus de familieopstelling (met edelstenen) gebruiken.

mediamieke familieopstelling
trance healing consult
mediamieke regressie methode
bottom of page