top of page
  • Facebook
  • Instagram

Onze 4 energetische lichamen

De 4 energetische lichamen uitgelegd....

Fysiek

Je fysieke lichaam is het lichaam dat je kunt voelen en zien. Dus je tastbare lichaam. En uiteraard alles waarmee ons lichaam zichzelf regelt (temperatuur, hormoonspiegel, glucosespiegel etc.) en in balans wil houden. Als er iets mis is, dan geeft ons lichaam hier signalen over af door middel van pijn, ongemak, onbalans. Het is onze taak om goed naar deze signalen te luisteren, want alleen op deze manier kunnen we voelen hoe het met onze gezondheid staat. Ook is een reactie van ons fysieke lichaam het laatste stadium waarmee ons lichaam een signaal afgeeft. Een energetische blokkade die niet opgelost wordt gaat zich uiteindelijk fysiek uiten.

Energetisch

Ons energetisch lichaam is niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Dit zijn bijvoorbeeld onze emoties, maar ook ademhaling. Het energetisch lichaam bestaat uit chakra’s, meridianen, aura’s en hart & hersengolfcoherentie. Dit zijn de systemen waardoor onze energie stroomt, de meridianen zijn onze energiebanen en chakra’s kun je zien als de input en output energiesystemen van ons lichaam. Hersen en hartcoherentie is de harmonieuze samenwerking tussen hart en hersenen Ze verbinden ons met de kosmische energie en staan in verbinding met alle functies (organen, weefsels en bloed) van ons lichaam.

Mentaal

Ons mentale lichaam omvat het ‘denken’ en werkt voornamelijk onbewust en we kunnen het niet met onze zintuigen ervaren. Hierin zit onze persoonlijkheid en we uiten dit in onze fysieke wereld. Denk bijvoorbeeld aan ons ego, motivatie, bewustzijn en afweermechanismen. In dit lichaam slaan we ook onze overtuigingen en aannames op. Als je in de kindertijd hebt geleerd (overtuiging hebt gecreëerd) dat je mening er niet toe doet, dan heeft deze overtuiging invloed op alles wat je doet en denkt.  Blokkades (overtuigingen) kunnen ook in dit lichaam, deze energielaag worden opgelost.

Spiritueel

Dit ben jij. Je ik, je zijn, je hogere zelf, je bron. Verschillende namen voor het enige wat er toe doet; je kern. Ze is je liefde en innerlijke wijsheer en adviseert voortdurend over verbondenheid, liefde en dankbaarheid en zal nooit oordelen! Het enige wat je hoeft te doen is luisteren naar wat ze je wil zeggen. Het het leren luisteren en het ervaren van je zijn is waar we allemaal ook naar op zoek zijn. In ieder mens schuilt een gevoel van ‘zoeken’. Ervaar je dat zelf ook? Dan is dit je ziel die heel graag contact met je wil. Ze wil verbinding en gehoord worden en ze wil dat je je leven gaat leiden uit liefde en in verbinding.

bottom of page